yeni zelanda dil okulu Neden yeni zelanda Yeni zelanda fotografları yeni zelanda bilgi
Yeni Zelanda Eğitim Logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

yeni zelanda amblemi
Yeni Zelanda Eğitim, Egitim Yeni Zelanda

Neden Yeni Zelanda

Yeni Zelanda gerek eşsiz doğal güzellikleri, gerek eğitim ve yaşam kalitesi gerekse ekonomik eğitim alternatifleri nedeniyle giderek Türk öğrencilerin ilgisinin arttığı popüler bir merkezdir.

  • Ekonomik eğitim seçenekleri
  • Ana dili İngilizce olan bir ülke oluşu
  • Yaşam standardı yüksekliği
  • Vize kolaylığı
  • Müthiş doğa güzellikleri ve buna paralel olarak alternatif doğa sporları
  • Yumuşak iklim koşullarına sahip oluşu
  • Eğitim için giden öğrencilere resmi olarak part time çalışma hakkı vermesini sıralayabiliriz.

Amerika, Kanada ve Avustralya'nın yanı sıra Yeni Zelanda da geleneksel göç ülkelerinden birisidir ve buraya gösterilen talep gün geçtikçe artmaktadır. Uzun yıllardan bu yana Yeni Zelanda bir çok Avrupalının dikkatini çeken, endüstri toplumlarının gürültülü ve stresli ortamından uzaklaşarak kusursuz bir ekonomik sisteme, refaha, huzura sahip olmak isteyen insanlara kucak açmış oldukça hoş bir ülkedir.

Bunların yanı sıra Yeni Zelanda bir çok alanda sahip olduğu mesleki imkânlar, iş imkânları; Avrupa, Asya ve Pasifik kültürlerinin kombinasyonundan oluşan bir yaşam tarzı; ılıman bir iklim, yıllık 2.200 saatlik güneşli ortam, sonsuz derecede güzel tabiatı, yüksek standartlarda eğitim imkânları ile dünyanın dört bir yanından burada yaşamayı tercih eden insanlara yüksek standartlarda, mutlu ve huzurlu bir yaşamın kapılarını açmıştır.

Yeni Zelanda'da Oturma İzni
1987 göçmenlik yasasına göre, Yeni Zelanda'ya göç etmek isteyen herkes oturma izni için başvurmalıdır. Oturma izniyle birlikte Yeni Zelanda'da sınırsız yaşama, çalışma ve okuma hakkı elde edebilirsiniz.

Yeni Zelanda'dan geçici bir süre ile ayrılmanız gerekirse pasaportunuza RRV ekletmeniz zorunludur. Bu sizin Yeni Zelanda'ya geri dönüşünüzü garantilemeyi amaçlamaktadır. RRV'yi ilk olarak göçmenliğiniz kabul edilir edilmez almalısınız.

Yeni Zelanda Vatandaşlık Soruşturması
Yeni Zelanda'da oturma izni ve vatandaşlık farklı şeylerdir. Eğer oturma izni almışsanız, halen asıl vatandaşlığınızı koruyorsunuz demektir. Daha sonra Yeni Zelanda vatandaşlığı için başvurabilirsiniz. NZIS, vatandaşlık hususunda herhangi bir işlem yürütmemektedir. Bu konu ve pasaport işlemleri hakkında uluslararası işler ofisi yada ilgili birime başvurabilirsiniz.

NEDEN YENİ ZELANDA’DA EĞİTİM ALMALISINIZ?

  • Yeni Zelandalılar arkadaş canlısı, misafirperver, seyahat etmekten hoşlanan, farklı kültürlerden insanlarla tanışmayı seven kişilerdir. Ayrıca, dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçilere gösterdikleri sıcaklıklarıyla bilinirler.
  • Yabancı öğrenciler arzuladıkları yüksek öğrenim ve yaşam standardını bu ülkede bulabilirler.
  • Yeni Zelanda İngilizce konuşulan bir ülke olduğu için yabancı öğrenciler burada İngilizcelerini rahatlıkla geliştirebilirler.
  • Yeni Zelanda‘da gerek ortaöğrenim kurumları gerekse yüksek öğrenim kurumları öğrencilerin bütün ihtiyaçlarına cevap veren, öğrencinin öğrenme isteğini canlandırıcı bir akademik ortama sahiptir. Bu eğitim kurumları, yerleşim bölgeleri ve büyüklükleri açısından birbirinden farklı olmakla birlikte hepsi çok geniş bir yelpazede genel ve özel kurslar vermektedir.
  • Temeli çok eskilere dayanan demokrasi idaresi sayesinde ülkede güvenilir ve oturmuş bir politik ortam mevcuttur.
  • Doğal güzellikleriyle ünlü bu ülkede birçok eğlence faaliyeti ve kültürel etkinlik sizleri bekliyor.
  • Yaşam giderleri ve harç miktarı dünyanın diğer bölgelerine nispeten oldukça uygundur.
  • Birçok büyük şehirden Yeni Zelanda’ya kalkan uçak seferleri ile ulaşım kolaydır.
  • Mevsimler arası çok yumuşak bir değişiklik gösteren ılıman iklim, geniş eğitim ve eğlence olanakları sunar.
  • Yeni Zelanda'da birçok farklı etnik kökenden gelen insanların oluşturduğu renkli bir toplum yapısı vardır.